Liftovi i oprema

Koji uređaji za dizanje nisu obuhvaćeni pravilnikom o bezbednosti liftova?

Odgovor

Između ostalog: uređaji za dizanje brzine do 0,15 m/s, uređaji za dizanje na gradilištu, žičare, uređaji iz kojih je moguće obavljati rad, uređaji za dizanje povezani sa mašinama koji služe samo za pristup radnom mestu i pokretne stepenice i pokretne pešačke trake (čl. 3 st. 1).

Doslovan citat iz propisa

„1) уређаје за дизање чија брзина није већа од 0,15 m/s; 2) уређаје за дизање на градилишту; … 11) покретне степенице и покретне пешачке траке.”
Propis
Pravilnik o bezbednosti liftova
Član
čl. 3
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 15/2017 i 21/2020
Tema
Liftovi i oprema

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language