Otpad od građenja i rušenja

Sme li se opasan otpad mešati sa neopasnim?

Odgovor

Zabranjeno je mešanje različitih kategorija opasnog otpada i mešanje opasnog sa neopasnim otpadom, osim u postrojenjima sa dozvolom za tretman opasnog otpada i pod uslovima iz dozvole; zabranjeno je i razblaživanje i odlaganje bez prethodnog tretmana (čl. 57 st. 6, 7, 11 i 12).

Doslovan citat iz propisa

„Забрањено је мешање различитих категорија опасног отпада или мешање опасног отпада са неопасним отпадом … Забрањено је одлагање опасног отпада без претходног третмана … Забрањено је разблаживање опасног отпада ради испуштања у животну средину.”
Propis
Zakon o upravljanju otpadom
Član
čl. 57
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 109/2025
Tema
Otpad od građenja i rušenja

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language