Procedura i dokumentacija

Da li se za zgrade drugih namena koje koriste energiju određuje energetski razred?

Odgovor

Ne. Za njih se ne određuje energetski razred, već se u pasošu navode koeficijenti prolaza toplote za određene građevinske delove zgrade i porede sa dopuštenim vrednostima. Takav pasoš ne sadrži podatke o potrebnoj energiji ni preporuke za poboljšanje.

Doslovan citat iz propisa

„ne određuje se energetski razred, već se u energetskom pasošu navode koeficijenti prolaza toplote za određene građevinske delove zgrade i upoređuju se s dopuštenim vrednostima”
Propis
Pravilnik o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada
Član
čl. 19
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 69/2012, 44/2018 – dr. zakon, 111/2022 i 102/2025
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language