Zaštita životne sredine

Treba li saglasnost za planove koji obuhvataju zaštićeno područje?

Odgovor

Da. Osnove, planovi i programi koji obuhvataju zaštićeno područje (koje nije deo ekološke mreže) donose se uz prethodnu saglasnost ministra nadležnog za zaštitu životne sredine, a za ekološku mrežu nakon ocene prihvatljivosti; moraju biti usaglašeni sa aktom o proglašenju i planom upravljanja (čl. 8 st. 2 i 3).

Doslovan citat iz propisa

„Основе, планови и програми из става 1. овог члана који обухватају заштићено подручје, a које није део еколошке мреже доносе се уз претходну сагласност министра … морају бити усаглашени са актом о проглашењу заштићеног подручја, планом управљања заштићеним подручјем”
Propis
Zakon o zaštiti prirode
Član
čl. 8
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 36/2009, 88/2010, 91/2010 - ispr., 14/2016, 95/2018 - dr. zakon i 71/2021
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language