Stan i prostorije

Da li sanitarne prostorije moraju imati alarmni uređaj?

Odgovor

Da. U sanitarnim objektima mora biti ugrađen alarmni uređaj.

Doslovan citat iz propisa

„U sanitarnim objektima mora biti ugrađen alarmni uređaj”
Propis
Pravilnik o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata, kojima se osigurava nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama
Član
čl. 19
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2015 i 10/2026
Tema
Stan i prostorije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language