Stan i prostorije

Ako do iste tačke vodi više hodnika, mora li svaki biti pristupačan?

Odgovor

Ne. Najmanje jedan od njih mora ispunjavati uslove i označava se oznakom pristupačnosti.

Doslovan citat iz propisa

„Ako objekat ima više hodnika ili prolaza do iste tačke, uslove iz stava 1. ovog člana mora ispunjavati najmanje jedan od njih, koji se označava oznakom pristupačnosti.”
Propis
Pravilnik o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata, kojima se osigurava nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama
Član
čl. 14
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2015 i 10/2026
Tema
Stan i prostorije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language