Zaštita životne sredine

Može li organ odlučiti da se strateška procena ne sprovodi?

Odgovor

Za planove iz čl. 5 st. 2 može, ali samo uz prethodno pribavljenu saglasnost organa nadležnog za zaštitu životne sredine; odluka je deo odluke o pripremi plana i objavljuje se u službenom glasilu (čl. 10 st. 1, 3 i 5).

Doslovan citat iz propisa

„може да одлучи да се не спроводи поступак стратешке процене, о чему претходно прибавља сагласност органа надлежног за послове заштите животне средине … Одлука из став 1. овог члана не може да се донесе без претходно прибављене сагласности органа надлежног за послове заштите животне средине. … Одлука из става 1. овог члана је саставни део одлуке о припреми плана”
Propis
Zakon o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu
Član
čl. 10
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2024
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language