Zaštita životne sredine

Može li se plan uputiti u postupak usvajanja bez saglasnosti na izveštaj o strateškoj proceni?

Odgovor

Ne. Organ nadležan za zaštitu životne sredine daje ili odbija saglasnost u roku od 30 dana od prijema izveštaja, a plan se ne može uputiti u proceduru usvajanja bez nje (čl. 30 st. 3 i 4).

Doslovan citat iz propisa

„Орган надлежан за послове заштите животне средине у року од 30 дана од дана пријема извештаја … Орган надлежан за припрему плана и програма не може да упути план и програм у процедуру усвајања без сагласности”
Propis
Zakon o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu
Član
čl. 30
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2024
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language