Zemljište
Sme li se u šumi graditi objekat koji nije u funkciji gazdovanja šumama?
Odgovor
Ne. Zabranjeno je krčenje šuma i samovoljno zauzimanje šuma, kao i izgradnja objekata koji nisu u funkciji gazdovanja šumama (čl. 9 st. 1 tač. 1 i 10).
Doslovan citat iz propisa
„пустошење и крчење шума; … изградња објеката који нису у функцији газдовања шумама;”
Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.
Srodna pitanja
- Šta se smatra šumom prema zakonu o šumama?Prostor obrastao šumskim drvećem minimalne površine 5 ari sa pokrivenošću zemljišta krunama najmanje 30%; šumom se ne smatraju…
- Kada se može promeniti namena šume i šumskog zemljišta?Kada je utvrđeno planom razvoja šumske oblasti, kada to zahteva opšti interes, radi objekata za zaštitu od elementarnih nepogoda…
- Čemu služi poljoprivredno zemljište koje je planom određeno kao građevinsko do privođenja planiranoj nameni?Koristi se za poljoprivrednu proizvodnju do privođenja planiranoj nameni (čl. 3).
- Kada se obradivo poljoprivredno zemljište može koristiti u nepoljoprivredne svrhe?Za veštačke livade i pašnjake na IV i V katastarskoj klasi i podizanje šuma, za eksploataciju mineralnih sirovina na određeno…
- Šta investitor prilaže uz zahtev za saglasnost na promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta?Dokaz o vlasništvu ili pravu korišćenja, zapisnik poljoprivrednog inspektora o postojećem stanju, dokaz o plaćenoj…
Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal