Imovinsko-pravni odnosi i susedstvo

Smeju li se susedu vršiti smetnje posebnim uređajima?

Odgovor

Ne. Bez posebnog pravnog osnova zabranjeno je vršenje smetnji iz člana 5 stav 1 (dim, mirisi, toplota, čađ, potresi, buka, oticanje otpadnih voda) posebnim uređajima (čl. 5 st. 2).

Doslovan citat iz propisa

„Без посебног правног основа забрањено је вршење сметњи из става 1. овог члана посебним уређајима.”
Propis
Zakon o osnovama svojinskopravnih odnosa
Član
čl. 5
Glasilo
Sl. list SFRJ, br. 6/1980 i 36/1990; Sl. list SRJ, br. 29/1996; Sl. glasnik RS, br. 115/2005 - dr. zakon
Tema
Imovinsko-pravni odnosi i susedstvo

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language