Procedura i dokumentacija

Može li se stari glavni projekat i dalje koristiti?

Odgovor

Da. Glavni projekat izrađen do stupanja na snagu ovog pravilnika može se koristiti kao projekat za izvođenje (uz obaveznu izradu glavne sveske PZI po članu 61), ili kao projekat izvedenog objekta u postupku pribavljanja upotrebne dozvole (uz glavnu svesku IO po čl. 61. i 71). Ta glavna sveska ne mora biti overena od svih odgovornih projektanata — dovoljno je da su njihovi podaci navedeni.

Doslovan citat iz propisa

„Glavna sveska, koja se izrađuje u slučajevima iz stava 1. ovog člana, ne mora biti overena od strane svih odgovornih projektanata, već se u njoj obavezno navode samo podaci o odgovornim projektantima, propisani u Prilogu 1. ovog pravilnika.”
Propis
Pravilnik o sadržini, načinu i postupku izrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objekata
Član
čl. 88
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 96/2023
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language