Tehnička dokumentacija — IDR, PGD, PZI i tehnička kontrola

Da li PGD mora da prođe tehničku kontrolu?

Odgovor

Da. Projekat za građevinsku dozvolu podleže tehničkoj kontroli. Pravilnik precizira da se kontrola vrši nad delovima odnosno projektima PGD-a; tehnički opisi instalacija koji se prilažu uz arhitekturu za objekte kategorije B ne podležu tehničkoj kontroli.

Doslovan citat iz propisa

„Projekat za građevinsku dozvolu podleže tehničkoj kontroli”
Propis
Zakon o planiranju i izgradnji + Pravilnik o tehničkoj dokumentaciji
Član
čl. 129 ZPI / 79 Pravilnika
Glasilo
ZPI: Sl. glasnik RS, br. 72/2009, 81/2009, 64/2010, 24/2011, 121/2012, 42/2013, 50/2013, 98/2013, 132/2014, 145/2014, 83/2018, 31/2019, 37/2019, 9/2020, 52/2021, 62/2023, 91/2025 i 80/2026; Pravilnik: 96/2023
Tema
Tehnička dokumentacija — IDR, PGD, PZI i tehnička kontrola

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language