Ugostiteljski objekti — minimalno-tehnički uslovi

Mora li ugostiteljski objekat za ishranu i piće imati toalet za goste?

Odgovor

Da, ako se usluživanje vrši na ugostiteljski način: toalet za žene (predprostor i WC kabina) i toalet za muškarce (predprostor, WC kabina i pisoar). Objekat do 30 konzumnih mesta mora imati najmanje jedan zajednički toalet (jedna WC kabina i predprostor); objekat do 50 konzumnih mesta ne mora imati pisoar (čl. 60).

Doslovan citat iz propisa

„Угоститељски објекат за исхрану и пиће у коме се услуживање врши на угоститељски начин, мора да има уређен и опремљен тоалет за госте, и то: … Изузетно од става 1. овог члана, угоститељски објекат за исхрану и пиће до 30 конзумних места, у коме се услуживање врши на угоститељски начин, мора да има најмање један заједнички тоалет за жене и мушкарце који се састоји од једне WC кабине и предпростора.”
Propis
Pravilnik o uslovima i načinu obavljanja ugostiteljske delatnosti (minimalno-tehnički uslovi)
Član
čl. 60
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 48/2012 i 58/2016
Tema
Ugostiteljski objekti — minimalno-tehnički uslovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language