Zaštita od požara

Koliko sme biti udaljen izlaz iz podrumske prostorije od krajnjeg izlaza?

Odgovor

Izlaz iz podrumskih prostorija ne sme biti udaljen od krajnjeg izlaza iz objekta više od 20 m; vrata na putu iz podzemnih etaža neposredno napolje moraju se konstruktivno rešiti tako da se brzo i bezbedno otvaraju i moraju biti vidljivo označena (čl. 54).

Doslovan citat iz propisa

„Izlaz iz podrumskih prostorija ne sme biti udaljen od krajnjeg izlaza iz objekta više od 20 m.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za bezbednost od požara visokih objekata
Član
čl. 54
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 80/2015, 67/2017 i 103/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language