Vode

Šta je potrebno pre vodne dozvole za korišćenje podzemnih voda?

Odgovor

Rešenje ministarstva nadležnog za geološka istraživanja o utvrđenim i razvrstanim rezervama podzemnih voda (čl. 122 st. 2).

Doslovan citat iz propisa

„Vodna dozvola za korišćenje podzemnih voda ne može se izdati bez rešenja ministarstva nadležnog za poslove geoloških istraživanja o utvrđenim i razvrstanim rezervama podzemnih voda.”
Propis
Zakon o vodama
Član
čl. 122
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 30/2010, 93/2012, 101/2016, 95/2018 i 95/2018 - dr. zakon
Tema
Vode

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language