Vode
Treba li vodna dozvola za ispuštanje otpadnih voda u javnu kanalizaciju?
Odgovor
Ne. Vodna dozvola se ne izdaje za ispuštanje otpadnih voda domaćinstava i pravnih lica koja vode korišćene za piće i sanitarne potrebe ispuštaju u sistem javne kanalizacije (čl. 124 st. 1 tač. 3).
Doslovan citat iz propisa
„3) ispuštanje otpadnih voda domaćinstava i pravnih lica koja vode korišćene za piće i sanitarne potrebe ispuštaju u sistem javne kanalizacije;”
Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.
Srodna pitanja
- Šta vlasnik zemljišta sme da koristi za sopstveno domaćinstvo bez vodne dozvole?Atmosfersku vodu sakupljenu na svom zemljištu, vode koje izviru na zemljištu a ne otiču izvan njegove granice i podzemne vode na…
- Za šta se izdaju vodni uslovi i šta se njima određuje?Izdaju se u postupku pripreme tehničke dokumentacije za nove objekte, rekonstrukciju (osim državnih puteva I i II reda, pruga i…
- Koliko važe vodni uslovi izdati van objedinjene procedure?Prestaju da važe po isteku godinu dana od izdavanja ako u tom roku nije podnet zahtev za vodnu saglasnost (čl. 116).
- Šta se utvrđuje vodnom saglasnošću i da li je ona uslov za građevinsku i upotrebnu dozvolu?Utvrđuje se da je tehnička dokumentacija urađena u skladu sa izdatim vodnim uslovima; nije uslov za izdavanje građevinske i…
- Kada prestaje da važi vodna saglasnost?Ako se u roku od dve godine od prijema saglasnosti ne otpočne izgradnja, rekonstrukcija, dogradnja ili izvođenje radova, odnosno…
- Šta je potrebno pre vodne dozvole za korišćenje podzemnih voda?Rešenje ministarstva nadležnog za geološka istraživanja o utvrđenim i razvrstanim rezervama podzemnih voda (čl. 122 st. 2).
Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal