Procedura i dokumentacija

Da li licencirani projektant mora da se stručno usavršava?

Odgovor

Da. Licencirani prostorni planer, urbanista, arhitekta urbanista, inženjer, arhitekta, pejzažni arhitekta i izvođač dužni su da tokom obavljanja poslova kontinuirano usavršavaju znanje i veštine radi sticanja uslova za produženje prava na obavljanje stručnih poslova, i da nadležnom ministarstvu dostave dokaz o obavljenom usavršavanju.

Doslovan citat iz propisa

„Licencirani prostorni planer, licencirani urbanista, licencirani arhitekta urbanista, licencirani inženjer, licencirani arhitekta, licencirani pejzažni arhitekta i licencirani izvođač, dužni su da tokom obavljanja poslova, za koje im je izdata licenca i izvršen upis u registar, kontinuirano usavršavaju svoje znanje i veštine”
Propis
Zakon o planiranju i izgradnji
Član
čl. 161a
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 72/2009, 81/2009, 64/2010, 24/2011, 121/2012, 42/2013, 50/2013, 98/2013, 132/2014, 145/2014, 83/2018, 31/2019, 37/2019, 9/2020, 52/2021, 62/2023, 91/2025 i 80/2026
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language