Procedura i dokumentacija

Da li EIA postupak mora biti završen pre građevinske dozvole ili drugog odobrenja projekta?

Odgovor

Da. Kada se EIA primenjuje, postupak se sprovodi pre izdavanja odobrenja za izvođenje projekta.

Doslovan citat iz propisa

„pre izdavanja odobrenja za izvođenje projekta”
Propis
Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu
Član
čl. 3
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2024; objavljeno 28.11.2024; na snazi od 06.12.2024
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language