Elektroinstalacije

Mora li se električna instalacija pregledati i ispitati pre predaje korisniku?

Odgovor

Da. Svaka električna instalacija mora tokom postavljanja i/ili kada je završena, ali pre predaje korisniku, biti pregledana i ispitana u skladu sa odredbama pravilnika (čl. 189).

Doslovan citat iz propisa

„Svaka električna instalacija mora tokom postavljanja i/ili kada je završena, ali pre predaje korisniku, biti pregledana i ispitana u skladu sa odredbama ovog pravilnika.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za električne instalacije niskog napona
Član
čl. 189
Glasilo
Sl. list SFRJ, br. 53/88 i 54/88 - ispr. i Sl. list SRJ, br. 28/95
Tema
Elektroinstalacije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language