Katastar i završetak projekta

Šta ako upotrebna ili građevinska dozvola ne sadrži sve podatke o objektu koji se upisuju u katastar?

Odgovor

Ti podaci se mogu upisati i na osnovu uverenja nadležnog organa kojim se potvrđuju podaci u skladu sa tehničkom dokumentacijom na osnovu koje je izdata upotrebna, odnosno građevinska dozvola (čl. 5 st. 4).

Doslovan citat iz propisa

„Изузетно од става 3. овог члана, ако употребна, односно грађевинска дозвола не садржи све податке о објекту који се уписују у катастар, ти подаци се могу уписати и на основу уверења надлежног органа, којим се потврђују ти подаци у складу са техничком документацијом на основу које је издата употребна, односно грађевинска дозвола.”
Propis
Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture
Član
čl. 5
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 41/2018, 95/2018, 31/2019, 15/2020 i 92/2023
Tema
Katastar i završetak projekta

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language