Katastar i geodetski radovi

U kom roku imalac prava mora da prijavi promenu na nepokretnosti katastru?

Odgovor

U roku od 30 dana od nastanka promene podnosi zahtev za provođenje promene Službi; ako je pokrenut postupak za upotrebnu dozvolu, promena (novoizgrađen objekat) se prijavljuje po zakonu o izgradnji; troškove snosi podnosilac (čl. 117 st. 1, 2 i 6).

Doslovan citat iz propisa

„(1) Imalac prava na nepokretnosti dužan je da u roku od 30 dana od nastanka promene podnese zahtev za provođenje promene Službi. … ako je kod nadležnog organa pokrenut postupak za izdavanje upotrebne dozvole … (6) Troškove utvrđivanja i provođenja promena snosi podnosilac zahteva.”
Propis
Zakon o državnom premeru i katastru
Član
čl. 117
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 72/2009, 18/2010, 65/2013, 15/2015 - odluka US, 96/2015, 47/2017 - autentično tumačenje, 113/2017 - dr. zakon, 27/2018 - dr. zakon, 41/2018 - dr. zakon, 9/2020 - dr. zakon, 92/2023 i 91/2025
Tema
Katastar i geodetski radovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language