Katastar i geodetski radovi
Sme li se podzemni vod zatrpati pre geodetskog merenja?
Odgovor
Ne. Podzemni vodovi ne smeju se zatrpati pre nego što se izvrši geodetsko merenje i prikupljanje podataka o vodovima (čl. 147 st. 4).
Doslovan citat iz propisa
„Podzemni vodovi ne smeju se zatrpati pre nego što se izvrši geodetsko merenje i prikupljanje podataka o vodovima.”
Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.
Srodna pitanja
- Kada se podnosi zahtev za provođenje promene u katastru infrastrukture?Najkasnije sedam dana pre početka izgradnje ili rekonstrukcije infrastrukturnog i podzemnog objekta, odnosno u roku od sedam…
- Ko se upisuje u katastar kao imalac prava svojine na objektu?Graditelj koji ima pravo svojine (ili susvojine) na parceli; graditelj sa drugim stvarnim pravom na parceli ako je izdata…
- U kom roku imalac prava mora da prijavi promenu na nepokretnosti katastru?U roku od 30 dana od nastanka promene podnosi zahtev za provođenje promene Službi; ako je pokrenut postupak za upotrebnu…
- U kom roku geodetska organizacija dostavlja elaborat geodetskih radova katastru?U roku od 30 dana od preuzimanja podataka premera; kod geodetskih radova za upotrebnu dozvolu u objedinjenoj proceduri po zakonu…
- Šta mora investitor ako radovi mogu da oštete ili unište geodetske belege?Da najmanje 15 dana pre početka radova obavesti Zavod; ako belegu treba izmestiti ili uništiti, investitor snosi sve troškove…
- Šta su geodetski radovi u inženjersko-tehničkim oblastima (projektovanje i građenje)?Izrada geodetskih podloga za projekte, geodetsko merenje u toku realizacije projekta, geodetsko merenje izvedenog stanja i…
Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal