Zaštita od požara

Kolika sme biti dužina puta evakuacije od prvog do etažnog izlaza?

Odgovor

Najviše 30 m u nadzemnim etažama i 25 m u podzemnim. Za objekte koji nemaju etažni izlaz, dužina puta od prvog izlaza do stepeništa iznosi najviše 20 m.

Doslovan citat iz propisa

„Dužina puta evakuacije od prvog do etažnog izlaza ne može biti veća od 30 m u nadzemnim, a 25 m u podzemnim etažama. Za objekte koji nemaju etažni izlaz dužina puta evakuacije od prvog izlaza do stepeništa iznosi najviše 20 m.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu od požara stambenih i poslovnih objekata i objekata javne namene
Član
čl. 33
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2019
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language