Zaštita od požara

Na koje objekte se ovaj pravilnik ne odnosi?

Odgovor

Na visoke objekte po posebnom propisu, plutajuće objekte, ugostiteljske objekte za ishranu i piće, i na podzemne delove objekta čiji se pod etaže za boravak ljudi nalazi dublje od 16 m u odnosu na nivo okolnog terena.

Doslovan citat iz propisa

„Odredbe ovog pravilnika ne odnose se na objekte koji pripadaju kate­goriji visokih ob­jekata prema posebnom propisu, plutajuće objekte prema posebnom propisu, ugostiteljske objekte za ishranu i piće prema posebnom propisu, kao i na podzemne delove objekta čiji se pod etaže za boravak ljudi nalazi na dubini većoj od 16 m u odnosu na nivo okolnog terena.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu od požara stambenih i poslovnih objekata i objekata javne namene
Član
čl. 3
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2019
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language