Zaštita od požara

Sme li spiralno ili konzolno stepenište biti na evakuacionom putu?

Odgovor

Ne. Konzolna i spiralna stepeništa na evakuacionim putevima nisu dozvoljena.

Doslovan citat iz propisa

„Konzolna i spiralna stepeništa na evakuacionim putevima nisu dozvoljena.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu od požara stambenih i poslovnih objekata i objekata javne namene
Član
čl. 35
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2019
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language