Građevinske konstrukcije

Sme li se lepiti na gradilištu?

Odgovor

Lepljenje na gradilištu dozvoljeno je samo u kontrolisanim uslovima prema uputstvu proizvođača lepka i projektu drvene konstrukcije (čl. 68 st. 1); maksimalna razlika sadržaja vlage drvenog proizvoda na mestu spoja ne sme biti veća od 2% u odnosu na projektom definisan sadržaj vlage (st. 5).

Doslovan citat iz propisa

„Лепљење на градилишту допуштено је само у контролисаним условима … Максимална разлика садржаја влаге дрвеног производа на месту споја не сме да буде већа од 2%”
Propis
Pravilnik o građevinskim konstrukcijama (Evrokodovi)
Član
čl. 68
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 89/2019, 52/2020 i 122/2020
Tema
Građevinske konstrukcije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language