Pomoćni objekti i radovi

Da li za vrtni bazen u dvoristu treba odobrenje za radove, lokacijski uslovi ili tehnicka dokumentacija?

Odgovor

Vrtni bazen je izricito naveden medju jednostavnim pomocnim objektima iz clana 2 tacka 4 posebnog pravilnika za koje se ne pribavlja akt gradjevinskog organa, kada se gradi na istoj katastarskoj parceli kao glavni objekat i na nacin koji ne ometa redovno koriscenje susednih objekata. To ne ukida obavezu da se ispune posebni uslovi drugih propisa i rese imovinsko-pravni odnosi. Ako konkretan bazen po svojim karakteristikama ne moze da se podvede pod taj jednostavan pomocni objekat, mora se ponovo klasifikovati pre pocetka radova.

Doslovan citat iz propisa

„vrtni bazeni”
Propis
Pravilnik o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadleznog organa...
Član
čl. 2
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 87/2023, 16/2024 i 16/2026
Tema
Pomoćni objekti i radovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language