Pomoćni objekti i radovi

Treba li akt organa za radove na tekućem održavanju stana ili objekta?

Odgovor

Ne. Radovi na tekućem održavanju objekta ili dela objekta (stana ili drugog posebnog dela) nabrojani su u članu 2 pravilnika među radovima za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa. I tada investitor mora da ispuni uslove iz drugih posebnih propisa (čl. 3 st. 1).

Doslovan citat iz propisa

„радови на текућем одржавању објекта или дела објекта (стана или другог посебног дела);”
Propis
Pravilnik o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa
Član
čl. 2
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 87/2023, 16/2024 i 16/2026
Tema
Pomoćni objekti i radovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language