Zaštita od požara

Da li spoljni hidranti mogu biti podzemni?

Odgovor

Na vodovodnu mrežu postavljaju se nadzemni hidranti. Izuzetno mogu biti podzemni, ako nadzemni ometaju saobraćaj i ako to odobri nadležni organ za zaštitu od požara (čl. 16 st. 1 i 2). Podzemni hidrant se mora uočljivo označiti (čl. 18 st. 1).

Doslovan citat iz propisa

„Na vodovodnu mrežu postavljaju se nadzemni hidranti. … Izuzetno, spoljni hidranti mogu biti podzemni, ako nadzemni hidranti ometaju saobraćaj i ako to odobri nadležni organ za zaštitu od požara.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za hidrantsku mrežu za gašenje požara
Član
čl. 16
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 3/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language