Zaštita od požara

Primenjuje li se pravilnik 3/2018 na ranije izgrađenu ili rekonstruisanu hidrantsku mrežu?

Odgovor

Ne, osim čl. 30 i 31 o periodičnom kontrolisanju hidrantske mreže (čl. 33 st. 1).

Doslovan citat iz propisa

„Odredbe ovog pravilnika ne primenjuju se na hidrantsku mrežu koja je izgrađena ili rekonstruisana pre stupanja na snagu ovog pravilnika, osim odredbi čl. 30. i 31. ovog pravilnika koje se odnose na periodično kontrolisanje hidrantske mreže.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za hidrantsku mrežu za gašenje požara
Član
čl. 33
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 3/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language