Zaštita od požara

Za koliko minuta mora biti obezbeđena ukupna količina vode za hidrantsku mrežu?

Odgovor

Za gašenje požara objekata kategorija K1 do K5 i K1E mora se obezbediti ukupna količina vode u trajanju od najmanje 120 min korišćenjem javne odnosno lokalne vodovodne mreže (čl. 12). Ako se sa istog izvora napajaju i drugi sistemi za gašenje, ukupna količina je zbir potreba hidrantske mreže za najmanje 120 min i potreba drugih sistema u trajanju predviđenom za te sisteme.

Doslovan citat iz propisa

„Za gašenje požara objekata svrstanih u kategorije K1 do K5 i K1E mora se obezbediti ukupna količina vode za gašenje požara u vremenu od najmanje 120 min korišćenjem javne odnosno lokalne vodovodne mreže. … U slučaju kada se sa istog izvora vode napajaju i drugi sistemi za gašenje požara, ukupna količina vode utvrđuje se kao zbir potreba hidrantske mreže za najmanje 120 min i potreba drugih sistema u trajanju predviđenom za te sisteme.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za hidrantsku mrežu za gašenje požara
Član
čl. 12
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 3/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language